Навални завежда дело срещу затворническата колония, оттам отказали да му дадат зимни ботуши

Навални завежда дело срещу затворническата колония, оттам отказали да му дадат зимни ботуши

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският опозиционен лидер Алексей Навални, който от седмици критикува тежките условия в наказателната колония, в която се намира, заяви днес, че завежда дело срещу нея, защото му били отказани ботуши въпреки настъпването на снега и студовете, съобщи Франс прес.

„Подавам иск срещу затворническата колония, в която се намирам, и искам да ми осигурят зимни ботуши“, пише той в съобщение, изпратено до адвокатите му и публикувано в социалните мрежи.Според Навални, който се намира в колония на 200 км от Москва, това „е отличен пример за хитростта и сложността на системата за натиск“ в руските затвори, добавя БТА.


„Ако не ви дадат зимни ботуши, това означава, че няма да излезете на разходка (и ще страдате), или ще излезете на разходка и ще се разболеете (което вече ми се е случвало)“, казва опозиционният лидер.

Той добавя, че да се разболееш в колонията е „абсолютно непрепоръчително“: топлата вода е ограничена до три чаши на ден и това би означавало да се искат лекарства и услуги от администрацията на затвора.

„Когато усети, че има допълнително влияние, администрацията започва да ви извива ръцете и да изисква от вас да направите отстъпки“, казва Алексей Навални. „Глупавите ботуши ме правят уязвим“, допълва той.

Навални се обръща и към някои от поддръжниците си, които му пишат и говорят за депресия и мрак в писмата си, адресирани до него.

„Сериозно ли? Хайде, вземете се в ръце. Ако сте живи, здрави и свободни, не всичко е толкова лошо. Изпийте си екзотичното кафе с аромат на тиква и направете нещо, за да донесете свобода на Русия“, добавя той.

Навални беше арестуван в Русия през януари 2021 г. при завръщането си в страната след тежко отравяне, за което той обвинява Кремъл, и след последвало лечение в Германия. През март тази година той беше осъден на девет години затвор при строг режим заради обвинения в „мошеничество“, които според него са фалшиви.

През октомври опозиционерът съобщи, че са му повдигнати нови обвинения, за които може да получи до 30 години затвор.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар