Навални и хората му не са опозиция, а агенти на НАТО

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Руското външно министерство смята, че е време сътрудниците на Алексей Навални да спрат да бъдат наричани ”опозицията”. Говорителят на руското МВнР Мария Захарова настоява, че те биха били по-добре описани като агенти на НАТО, отколкото като конвенционални политически фигури, както ги представят.

“Трябва да спрем да ги наричаме опозиция. Опозицията е нещо друго”, каза говорителката Мария Захарова в четвъртък.

“Те са агенти на влияние и сега ще ви го докажа”, добави тя.

Захарова припомни как ключовият съюзник на Навални Леонид Волков разкри миналата седмица, че повече няма да провеждат демонстрации през зимата и планира да изчака пролетта и лятото.

След това, във вторник сутринта, базираният в Литва Леонид Волков обяви, че променя мнението си, предлагайки различна форма на протест.

“Какво се случи между 4 и 9 февруари? Това е тривиално, просто и жалко”, каза тя.

“Волков и /Владимир/ Ашурков /друг близък съюзник на Навални, който живее във Великобритания/ имаха онлайн среща вчера с Постоянното представителство на Полша в Европейския съюз, на която присъстваха и други страни-членки на ЕС, както и Съединените щати и Великобритания “,обясни Захарова.

“Един малък нюанс. Този формат – страните от Европейския съюз, плюс Съединените щати, плюс Великобритания – това не е ЕС, а НАТО”, уточни тя.

Според Захарова тези страни са казали на Волков да не чака пролетта, както и че протестите трябва да продължат незабавно.

“Независимо как го прикривате, както и да го наричате, това е среща с агенти на влияние за дестабилизиране на ситуацията в суверенна държава”, заключи тя.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар