Навални убит с похват на КГБ – рязък удар в сърцето? – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Все по-достоверно започва да звучи оповестената версия за смъртта на Алексей Навални – рязък удар в сърцето.
Този стар похват на КГБ отнемал живота на жертвата за секунди и безотказно. Откритите синини по тялото на руския опозиционер правят това предположение на правозащитника Владимир Осечкин напълно възможно.

Въпреки че официална причина за смъртта на Навални не е съобщена, се смята, че той е починал от техника, често използвана от КГБ – един удар в сърцето.

Владимир Осечкин, правозащитник и руски изгнаник, говори пред The ​​Times за техниката и защо смята, че е използвана.

Той казва, че синините, открити по тялото на Навални, съответстват на този стар метод, който обикновено се използвал от подразделенията на специалните части по време на пика на КГБ.

“Те обучаваха своите оперативни служители да убиват човек с един удар в сърцето, в центъра на тялото. Това беше отличителна черта на КГБ”, казва той пред вестника.

Ето защо той и други, включително вдовицата на Навални Юлия, смятат, че затворът, разположен в Северния полярен кръг, няма да освободи тялото на Навални в продължение на 14 дни.

Осечкин, който е създал и управлява уебсайта Gulagu.net, който събира информация както на затворници, така и на работници в руските затвори, казва пред The ​​Times, че е получил тази информация от човек, работещ в наказателната колония, където Навални почина миналия петък.

Навални е открит в колонията от екипа му на Коледа през 2023 г., след като изчезна на 6 декември. Местонахождението му през тези около 20 дни все още не е известно и има много теории какво се е случило с него през този период.

Адвокатите му имаха право да го посещават от време на време, но само когато надзирателите го разрешаваха. Те също бяха държани в неведение за много неща, включително здравето му.

Съобщава се, че в края на декември Навални е припаднал от глад по време на една от редките си разходки навън. Състоянието му се пази в тайна няколко дни след това.

Има също така твърдения, че преди да почине, той е бил каран да стои навън при минус 27 градуса по Целзий часове наред в изолационна килия на открито. Други затворници също били наказвани така, но само за един час и при много по-леки условия.

Осечкин предполага, че тези студове са “унищожили тялото му” и са забавили кръвообращението му “до минимум”. Това улеснявало нанасянето на смъртоносния удар, причинявайки смъртта му.

Източникът, който е говорил с Осечкин, твърди, че Навални е трябвало да остане навън на студа около четири часа, точно преди да умре. Осечкин допълва, че стоейки на студа по този начин може “много лесно да убиеш някого за секунди, ако оперативният агент има известен опит в това”.

Daily Mail също писа, че методът с един удар е направен, за да убива хора тихо и без да оставя ясни признаци как са умрели.

Според Юлия, съпругата на Навални, голяма е вероятността Путин да е използвал отрова, наречена Новичок, за да убие нейния съпруг. Тя също смята, че правителството крие смъртта му и един от начините, по които го правят, е като не бързат да върнат тялото на опозиционера.

Хората все още смятат, че Путин е виновен, защото Навални беше негов голям критик, а Путин е кадър на КГБ, където неминуемо е научил как да прави или преподава този вид тайни убийствени удари.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар