Навръх Деня на Независимостта Борисов, от който нищо не зависи, отлетя за САЩ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът Бойко Борисов ще ръководи българската делегация на 73-ата сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации в Ню Йорк, съобщават от правителствената служба.

Там Борисов ще произнесе реч, свързана с основната тема на Общия дебат, която тази година е “ООН за всички хора: глобално лидерство и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества“.

Дали Борисов въобще е наясно за какво иде реч, е отделен въпрос – тепърва предстои да видим какви ще ги ръси от трибуната.. Любопитен нюанс е и това, че той отново се покрива на поредния официален празник, каквато традиция вече си е създал… И лети за Америка навръх Деня на Независимостта, нищо че от него наистина нищо не зависи.

В рамките на посещението той ще участва на Срещата на високо равнище “Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците“, организирана по инициатива на президента на САЩ Доналд Тръмп. България е съдомакин на събитието, уточняват от пресцентъра… /Виж тук наистина е в час и ги разбира тия работи/.

Българският министър-председател ще участва на срещата на върха за мира “Нелсън Мандела”. Целта на форума е международната общност да препотвърди ангажимента си към глобалния мир, предотвратяването на конфликти, защитата на правата на човека.

Борисов също така ще проведе двустранни срещи с държавни и правителствени ръководители на държави членки на ООН, както и с представители на неправителствени организации.

Посещението в САЩ е между 23 и 29 септември.

В делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, е вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар