Нагла измама! Фалшива група във Facebook събира пари за Хитрино

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ужасната трагедия в шуменското село Хитрино, при която загинаха седем души, за пореден път показа две от чертите на българина. Едната е свързана с това, че сме способни да се обединим и да си помагаме, но само в подобни тежки ситуации. А другата – че сме изключително находчиви в измамите.

Докато по-голямата част от хората са потресени от случилото се и се опитват да помогнат на пострадалите с каквото могат, една изпечена лъжкиня създаде фалшива група във Facebook – “Помощ за пострадалите от Хитрино”. Така софиянката Мила Валериева започнала да събира дарения, които обаче постъпвали в личната ѝ сметка.

Жената се оказа доста опитна в това, защото в миналото е събирала дарения за различни каузи – за град Лом, за Мизия, за кампания, свързана с “Пирогов”, и дори децата си, които изкарала болни. А добронамерени хора все се намирало да помагат.

“Създателят на групата Мила Валериева ме попита да ѝ помагам с администрирането. Аз се съгласих. Банковата сметка, в момента, в който я публикувам, тогава се усещам, че това е личната ѝ банкова сметка. Около 15 човека, които явно са имали досег с въпросната дама, се свързаха с мен и ми казаха, че тя е измамница и да внимавам с нея”, разказа Аида Есуайех пред Нова тв.

Когато Аида се разровила да потърси повече информация, открила и други съмнителни дарения. Някои от измамените пуснали жалби в полицията, други в прокуратурата, но срещу Мила Валериева все още не са повдигнати обвинения.

ЕТО И КАК МОЖЕТЕ НАИСТИНА ДА ПОМОГНЕТЕ НА ХОРАТА ОТ ХИТРИНО:

Желаещите да помогнат могат да го направят със SMS на телефон 1466. Стойността на един SMS е 1 лев. 

Има и дарителска сметка, на която може да се превеждат средства за пострадалото село: 

IBAN: BG64UNCR 76301078660913  BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Български Червен кръст (за преводи от България); Bulgarian Red Cross (за преводи от чужбина)

ОТКРИТА СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ НА ОБЩИНА ХИТРИНО

BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF “ТЪРГОВСКА БАНКА Д” АД

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар