манолова фандъкова

Нагла: Иска още един мандат, „обкръжението“ и било виновно за провалите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Йорданка Фандъкова влиза в битката за кмет на София.
Това обяви самата тя пред журналисти по време на проверка на третия лъч от метрото.

Театърът започна с угоднически въпрос от Илиана Беновска, в отговор на който пропадналата градоначалничка обяви решението си.

С нов екип ще се опита да коригира грешките си, тъй като се е доверявала прекалено на други хора. По думите й би било предателство, ако не поеме отново следващия мандат.

„Кандидатирам се за нов мандат за кмет на нашия град. Отново ще заложа на ясен и точен график за работа, който включва нови проекти, нови идеи с нова хора, нова енергия“.
Разбира се, че съм правила пропуски, бъркала съм и в преценки за хора, бъркала съм и в преценки за ситуации, но за десет години с тези темпове на работа няма как да бъдем застраховани от грешки, каза Фандъкова по отношение скандализиращите ремонти в столицата.
Решението не е спонтанно, а се основава на чувството за отговорност по думите й. Би било предателство към доверието и усилията за промяна на всеки един гражданин на София, обясни Фандъкова.
„Очаквам в листата на ГЕРБ като гражданска квота да се включат специалисти от различни сфери. Ще разчитам на хора, които досега работиха честно и с много енергия“, каза още тя. Все още обаче не е ясно с кого ще се раздели от екипа си.
Фандъкова е получила заявка за подкрепа от страна на СДС.“Винаги съм гласувала за СДС в миналото, а след това за ОДС, мисля че е съвсем нормално старата и новата десница да продължим“.
Дали могат да се очакват задкулисни игри и подли избори, ще покаже стилът на останалите кандидати по думите на Фандъкова.
Тя си поставя три задачи за изпълнение през следващия мандат. На първо място Фандъкова посочи целенасочена работа в кварталите по малките улици, междублоковите пространства и паркирането. Тя цели да насочи усилия и в развитието на София като зелен град с изграждането на Зеления ринг. Осем нови парка и зелени коридори попадат в новите проекти на Столичната община, както и създаването на зелен пояс около града. Все още на дневен ред за Фандъкова е проблемът със замърсяването на въздуха. Тя ще заложи и на дигитализацията и активното използване на технологиите в работата на общината с цел по-голяма прозрачност, контрол и удобство за хората и бизнеса.
Припомняме, на 28 юни Йорданка Фандъкова заяви, че все още не е решила дали ще влезе в битката за кметския пост. Месец по-късно тя продължи да дава уклончиви отговори на въпроса, уточнявайки, че ще обяви окончателното си решение през септември.
На 20 юли вицепремиерът Томислав Дончев подчерта, че не вижда нищо спорно в номинацията на Фандъкова за кмет на София.
Според социологическо проучване на Центъра за анализи и маркетинг Йорданка Фандъкова ще получи нов мандат, ако се кандидатира на предстоящите местни избори.
По-късно проучване, направено от „Маркет линкс“, обаче сочи, че Мая Манолова би събрала по-голяма подкрепя спрямо Фандъкова, ако също се кандидатира за поста. Тя самата изрази увереност, че ако реши да се включи в битката за столицата, ще спечели изборите.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар