Нагла мафия: ГЕРБ бе се отказва от опита си, да унищожи стадото на Ани от Болярово

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Към ВАС е отправено искане да отмени решението си от юни, с което постанови, че чума няма.

 

Държавата не се отказва да тормози Ана Петрова от Болярово, която не пусна ветеринари да избият стадото ѝ заради чума през 2018 г.

През този юни Върховният административен съд (ВАС) окончателно се произнесе, че “липсват убедителни доказателства за развитието на болестта” и “не са изложени обективни факти, установяващи безспорно наличието й”.

Решението на първоинстанционния съд в подкрепа на унищожаване на стадото бе отменено, а с това и заличаването на фермерския обект. Сега обаче към ВАС е отправена молба да отмени решението и да върне делото за ново разглеждане. Причината: новооткрити писмени доказателства от съществено значение – това е т.нар извънреден способ, чрез който административнопроцесуалният кодекс отваря вратичка за събаряне на решения.

Един от адвокатите на Петрова – Николина Чакърова, публикува в социалните мрежи книжа, от които се вижда, че молбата е от името на областния директор на агенцията по храните в Ямбол. Според Чакърова обаче зад нея стои лично земеделският министър Десислава Танева, пише СЕГА.

От разпространените от Чакърова информация не личи какви точно са “новите доказателства”. Приложено е писмо от изпълнителния директор на агенцията, както и още едно писмо и разпечатки, касаещи други държави като Северна Македония, Русия, Турция, Украйна и др. В хода на дългата сага фермерката Петрова пък предостави едни други доказателства – уж чумавото стадо роди няколко агънца, а и живо до днес.

Всичко това се случва, след като малко след произнасянето на ВАС Танева декларира от парламентарната трибуна, че ще се съобрази с решението. В спор с лидера на БСП Корнелия Нинова тя рече, че съдът не е съборил обяването на огнището в Болярово, но и че обектът на Петрова ще бъде вписан обратно.

“Г-жо Танева, защо отново искате да избиете стадото и доунищожите животновъдството в Странджа – Сакар? Задавам Ви Сократовия въпрос “Кому е угодно?””, попита по този повод адвокат Чакърова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар