Нагла Мутро, спирал ли Ви е гладен човек?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Господин Борисов, когато и Вас Ви спре възрастна жена на улицата, погледне Ви, извини се за “неудобството” и със сълзи в очите Ви помоли за помощ, защото е гладна, тогава елате и със същата егоцентричност се похвалете, че всеки месец раздавате по 50 лева на пенсионерите.

Защото, господин Борисов, аз не бих могла, ако бях на Ваше място.

 

Не и с тази самоувереност. Защото това ясно показа, че аз и Вие живеем в паралелни реалности.

 

Защото във Вашия свят тази жена е получила 50 лева и животът й е бил уреден. Но в моя тази възрастна жена искаше две простички неща – фиде и месо. За да си направи супа. А нямаше с какво да си ги купи.

 

Не знам колко време е гладувала. Знам само с каква ярост се сви сърцето ми, когато ме погледна и ме помоли за помощ. Сетих се и за моята баба, която е далеч в провинциалния град. Тя също е пенсионер, господин Борисов. Да е жива и здрава. И аз да съм жива и здрава, за да мога да й помагам. Защото, господин Борисов, в моята България тя не би могла да се справи сама.

 

Затова предложих на възрастната жена да й купя най-необходимото. Храна за оцеляване, господин Борисов. Защото пенсионерите в моята България са принудени да оцеляват. Купих й и баклава, за да подслади поне малко горчивия живот, който е принудена да води моята България, господин Борисов. Онази, в която Вие сте премиер, но тази жена не може да си купи хляб. Защото очевидно, господин Борисов, Вашите допълнителни 50 лева не са били достатъчни към и без това мизерната й пенсия.Вие знаете ли колко струва един хляб, господин Борисов?

 

Това не е помощ, господин премиер. Това са подаяния. Огризки. Подигравка.

 

Има нещо, което във Вашата реалност отсъства, господин Борисов. И то е гладният човек. Днес е Ден на благотворителността. Честит празник, господин премиер. Хапнете добре. Дано не Ви присяда.

 

Джесика Вълчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар