Наглецът Горанов: Българинът е враг на държавата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
След 30 години преход, българинът не се научи на солидарност и гледа на държавата като на чуждо тяло и все иска да измами системата. Нещата са като в поговорката „Орташката кобила кучета я яли. Така финансовият министър Владислав Горанов коментира в „Панорама“ решението на управляващите работниците да плащат първия ден от болничните.
Горанов констатира, че българите са се превърнали във врагове на държавата, макар и ода не прилага репресивни мерки към тях.
Финансовият министър застъпи общопознатата теза – че причината за решението за поемането на разходите по първия ден от болничните е заради фалшивите медицински, с които недобросъвестните ощетяват бюджета. Горанов поднесе статистика – че докато през 2013-а е имало 8 милиона нетрудоспособни, сега броят им се удвоява и утроява, като достига до 18 милиона.
Министърът се спря на най-разпространеното бягство от работа – с помощта на болничен по празници. „Знаете какво се случва по празници и как си взимаме едни малки отпуски. Какво се случва по Гергьовден, по Нова година“, припомни Горанов.
Финансовият министър бе категоричен, че тази мярка е пакетна и ще бъде отстоявана докрай, а от страна на кабинета няма да има ход назад.
Горанов отново повтори, че нямало никакво значение кой първи е предложил въпросните мерки, касаещи болничните листове.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар