Наглите: ГЕРБ пробутват конвенцията през Конституционния съд, после гей-браковете и многополовите стават непоклатими

Истанбулска конвеция
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Парламентарната група на ГЕРБ е взела решение да сезира Конституционния съд за Истанбулската конвенция, обяви председателят на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов.

Той посочи, че съгласно Закона за Конституционния съд (чл. 12., ал. 1, т. 4 от) КС се произнася „по съответствието на сключените от Република България международни договори с Конституцията преди ратификацията им,

както и за съответствието на законите с общопризнатите норми на международното право и с международните договори, по които България е страна“.

Според Кирилов КС ще се произнесе дали текстове от конвенцията противоречат на чл. 46, ал. 1 от конституцията: „Бракът е доброволен съюз между мъж и жена“.

По думите му по този начин ще се бъде отговорено на съмненията, че конвенцията допуска еднополови бракове.

Реално обаче ще се случи точно обратното.

Европейският съд се интересува само от Конвенцията, а не от местните тълкувания на Конституционния съд. Сега като съдът ни я пусне и каже “не се узаконява третият пол”, конвенцията ще влезе в сила. А след това Европейският съд ще я приложи дословно и ще признае “третия пол”.

Зад маската на защита на Конституцията, ГЕРБ по същество бламират самата Конституция.

Доста нагъл замисъл.

В КС мнозинството е от съдии, назначени от ГЕРБ в парламента, или от Росен Плевнелиев. Вчера те взеха абсурдно решение, че Делян Добрев незаконно е останал депутат, но може да продължи да си стои…

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар