Наглия Плевнелиев скочи на генерал Румен Радев

Президент, Росен Плевнелиев, Румен Радев
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това е първият провален Консултативен съвет за националната сигурност в историята на президентството и основната вина за това носи президента. Така бившият държавен глава Росен Плевнелиев коментира в сутрешния блок на Би Ти Ви  състоялото се на два пъти последното заседание на КСНС, на което трябваше да се обсъжда антикорупционния закон и създаването на специален разследващ орган. Първото заседание се провали, тъй като не се събра кворум.

„В месеците преди КСНС имаше два алтернативни законопроекта, които е съвсем нормално да влязат в Народното събрание за обсъждане. Държавният глава по-скоро игра ролята на еднопартиен, отколкото на надпартиен президент. Резултатът беше печален”, продйължи с атаките Плевнелиев.

По думите му българският народ е свидетел на тоталния провал на целия политически елит по темата с корупцията.

На въпрос дали президентската институция трябва да назначава шефа на разследващия орган за корупция, Плевнелиев е категоричен, че не трябва.

„Повече от шест месеца бях едноличен ръководител на тази държава, направих две служебни правителства. Представете си, държавният глава еднолично управлява държавата и еднолично назначава органа, който се бори с корупцията и неговия ръководител. Това означава, че държавният глава има безгранична власт и това не е добре”, разясни Плевнелиев.

Бившият държавен глава критикува и действията на президента Румен Радев по повод бойкота на военните пилоти от база „Граф Игнатиево”.

„Категорично не одобрявам действията на летците. Това за мен оставя горчивото впечатление и неразбиране как функционира Конституцията. Не съм съгласен и с действията на държавния глава, който се опита да защити тези действия, които са поне с нагласата да бъдат противоконституционни”, каза Плевнелиев.

Той не отрече, че във военната ни авиация има проблеми, но подчерта, че военните трябва да спазват своята клетва и дълг.

На въпрос дали чувства вина за състоянието на авиацията ни в момента, Плевнелиев заяви, че „всеки един политик трябва да чувства вина за състоянието на авиацията”.

Източник: plovedivnews

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар