Промяната продължава

Нагли шарлатани! Единият заплашва министри, другият не се знае къде си плаща данъците

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Казус, при който мандатоносител да заплашва свой министър в управлението, не е имало никога в България. Ситуацията е меко казано абсурдна, но за двете години, в които дойдоха тези шарлатани, визирам “добрите сили”, Кирил Петков, ППДБ и така нататък, това се смята за нещо нормално. Вижте абсурда – имаме действащ министър, който е заплашен от управляващата партия – от мнозинството, от шефа на една от партиите в коалицията Кирил Петков. Министърът в момента е с охрана от НСО. Осигурена му е охрана на семейството от жандармерия. Този министър как ходи на работа, не ми е ясно, вътре охраняват ли го? Така коментира ситуацията около министър Йоловски журналистът Стефан Ташев в предаването “Видеовръзка с Цветан Фиков” ПИК TV.

Според него се правят опити да се неглижира този случай. Той припомни, че самият Йоловски се е оплакал за този случай пред ръководството на парламентарните групи. По думите му там Йоловски е споделил, че е бил заплашен от Кирил Петков и Божидар Божанов да им осигури поръчки за 640 милиона лева през Информационно обслужване без търгове.

“Било е заплашено семейството му, бил е заплашен да назначи скандалния заместник-министър Стойнов, който продължава да е на работа. Този Стойнов предизвика целия скандал с машините с абсолютно неадекватното си поведение в затвореното помещение, в което трябваше да се сертифицират машините за гласуване. Това доведе до отмяна на машинното гласуване на първия тур на изборите и проверка на прокуратурата и антикорупционната комисия” припомни случая Ташев.

Журналистът коментира, че Йоловски е бил принуждаван да назначи Стойнов като лично протеже на Божанов и това е станало ясно от Йоловски по време на председателския съвет в парламента. По думите му не е ясно защо Йоловски е мълчал за натиска от страна на Божанов и Петков, докато не е гръмнал скандалът.

“Последва и друг скандал с признание на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, който в интервю за национална медия в ефир каза, че е бил заплашван от Кирил Петков. Бил е притискан да прави кадрови чистки в МВР и да назначава определени хора. И понеже е отказал, затова му се иска оставката. Разбирате ли за какво става дума, това не е прецедент, а архипрецедент, дори не знам как да го нарека. Всичко това е абсурдно, сега очаквам и на Калин Стоянов да му сложат охрана – на министъра на вътрешните работи, не на кой да е”, възмути се Ташев.

Според него абсурдното е, че на никой това вече не му прави впечатление. По думите му това, ако беше станало в други времена, е щяло да има рев и истерии в ефира на медиите и късане на ризи на анализатори. Той отново отбеляза, че в момента този абсурд се приема за нещо нормално.

“Да припомним откъде тръгна всичко и как се оказа, че Кирил Петков е погазил Конституцията. Това беше доказано и какво последва от това? Нищо. Оттам нататък каквото и да се случи, не трябва да ни изненадва. Сега дори се правят опити да се промени Конституцията, за да има министри с двойно гражданство. Надявам се на някого да му светне червена лампичка и да не се направи тази глупост. От тези хора след заплахите можем да очакваме неща, които дори не искам да си помислям. Тези хора не познават законите, не знаят как се управлява държавата, виждате и дори самият Денков не знае как се управлява”, допълни Стефан Ташев.

Той припомни, че покрай изборите стана ясно, че дори не знаем къде живее Асен Василев. Журналиста попита, след като няма адресна регистрация в България, а само в САЩ, къде си плаща данъците финансовия министър.

“Той не е регистриран в България, вероятно няма избирателни права, понеже е заличен в списъците в Хасково. Къде тогава плаща данъци финансовият министър? Това е много добър въпрос. Ако финансовият министър на България хипотетично не плаща данъци тук, как ще иска той от населението да си плаща редовно данъците?! Да му увеличава данъците и да му налага някакви данъци за бакшиш, увеличение на данък сгради и т.н. На какво основание, след като той самият не си плаща данъците тук. Как тогава един обикновен човек да си плаща данъците? Какво да го мотивира за това нещо”, възмути се Ташев.

По думите му вероятно ще има ревизия на сглобката и министрите при ротацията, в противен случай ГЕРБ ще поеме негативи от това управление. Според него на тези шаралтани им харесва да управляват, защото вероятно няма повече да управляват.

“Сега им е паднало и действат на принципа “ден – година храни. Като за последно заеми, заеми, продажби на земя, безумен бюджет. Може би основните играчи ГЕРБ и ДПС изчакват, някъде пролетта може би около ротацията, ако се стигне дотам. Вече е лансирана и версия за избори две в едно с европейските, но те изчакват, защото смятам, че тези хора няма да отстъпят властта с ротацията. Аз съм убеден, те са като малки деца, на които са им дали една играчка и те няма да спрат да си, играят докато не я счупят. Те са толкова нагли” заключи журналистът.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар