Наглост: Вальо Топлото проплака – иска служебен адвокат. Нямал пари за друг

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Валентин Димитров-Топлото остана без адвокат. Сегашният юрист, чийто клиент беше бившия шеф на “Топлофикация-София” е прекратил работата си като адвокат и сега работи на държавна служба.

Това беше и причината Софийският градски съд да отложи заседанието по делото срещу Вальо-Топлото. Бившият шеф на дружеството се оплака в съдебната зала, че няма пари за личен адвокат и помоли магистратите да му назначат служебен защитни, обясняват от БГНЕС.

От съда той поиска това да бъде Илиян Павлов, който познавал делата, водени срещу него. На това искане прокурорът по делото каза, че е недопустимо съдът да плаща с държавни пари за лична защита. На тези думи, Вальо Топлото отвърна, че иска точно този адвокат с цел да не се проточва делото.

Въпреки недоволството на прокурора, съдията се съобрази с искането на Валентин Димитров и разпореди при възможност именно Илиян Павлов да бъде назначен за служебен защитник на Димитров.

Сагата започна през вече далечната 2006 година. Валентин Димитров беше обвинен, че в периода 1999-2003 г. е нарушил валутното законодателство при извършването на сделки в Австрия за над 432 000 долара.

Първоначално Димитров дори бе осъден на 14 години затвор. През 2012 г. Софийският апелативен съд го оправдава заедно с още двама подсъдими, защото нямало заобикаляне на Закона за обществените поръчки.

Година по-късно Върховният касационен съд върна делото на САС, като се мотивира, че разплащането е ставало с пари на “Топлофикация”, а не на чуждите банки, което автоматично означава, че е трябвало да се спази ЗОП.

Бившият шеф на “Топлофикация-София” беше осъден на три инстанции само в делото за безстопанственост, по което вече изтърпя наказанието си от 3 години затвор. В началото на годината пък беше окончателно оправдан по делото за валутни престъпления.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар