Борисов Радев

Наглост! Властта активира мръсна кампания срещу Радев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На фона на огромния скандал, който освен криминалния характер, води и до непоправими репутационни щети за властта, последва и отговор, с който се активира кампанията срещу президента Радев.

Днес прокуратурата уличи Пламен Узунов – секретар на Румен Радев по правни въпроси и антикорупция в търговия с влияние. Специализираните прокурори твърдят, че Узунов е “изтекъл”, казано на служебен жаргон, от разследване на група за търговия с влияние. На медиите дори е предоставена част от текстовата комуникация между разследваните лица, свалена от иззетите им телефони.

От прессъобщението на специализираната прокуратура става ясно, че лице с инициали П.Б. – най-вероятно става дума за Пламен Бобоков, е привлечено като обвиняем по досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел и с участието на длъжностни лица.

В хода на досъдебното производство е назначена и изготвена компютърно-техническа експертиза на иззети мобилни телефони и таблети, ползвани от обвиняемите по делото. От изтеглената от тях информация спецпрокуратурата огласява публично комуникация между обвиняемия П.Б., вероятно със секретаря по правни въпроси и антикорупция на президента П.У., както и с действащ магистрат – Н.Н., кандидатствал през 2019 г. За административен ръководител на Окръжна прокуратура – Русе.

След извършен наказателно-правен анализ на заключението на експертизата и приложенията към нея, наблюдаващите прокурори са констатирали доказателства за извършено престъпление по чл. 321, ал. 6 НК. В тази връзка на 19.06.2020 г.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар