НАГЛОСТ ГЕРБЕРСКА! От президентските избори насам работата на Цветанов е да ругае Радев

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Няма война между институциите. Има истини, които българското общество чува от страна на президента.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред bTV по повод разменените остри реплики между президента Румен Радев и Цветан Цветанов.

 „Г-н Цветанов това работи – от президентските избори насам неговата работа е да следи какво казва президентът, да го ругае публично, служейки си с квалификации, които не правят чест на нито един политик”, каза Йотова.

„С г-н Радев сме избрани мажоритарно – г-н Цветанов дори не спечели преференциалния вот във Велико Търново”, допълни тя.

По думите ѝ, изказването на Румен Радев за „тъмната площадка” се потвърждава и от докладите на Европейската комисия. Част от тази „тъмна площадка” е и сделката за ЧЕЗ.

“Лекцията, която изнесе президента, имаше много достойнства.

Тезите в нея бяха подкрепени и от Европейската комисия. Нима не е истина, че не сме най-бедната държава в ЕС? За каква еврозона говорим при положение, че голяма част населението живее под прага на бедността?

Министър-председателят може да посъветва всички, които участват в сделката за ЧЕЗ, не да се отчитат пред президента, а пред българската общественост. Да се реагира така пожарно не е достойно.

Нека видим откога премиерът не е ходил на парламентарен контрол. Нека видим как отговарят министрите на парламентарен контрол. Нека видим какво казва бизнеса за обществените поръчки”, призова Йотова.

Тъмната част, за която говори Радев, е какво се случва вътре в страната, има демографски срив. Какви са мерките да не паднем под 7 млн. жители?

Гражданите искат осветяване  по случая с продажбата на ЧЕЗ. В случая няма война между институциите, а истини които обществото чува от президента. Това, което той казва ни го споделят българските граждани.

След лекцията на  президента Радев в УНСС ни се обадиха много хора, които искат още да се освети тази строителна площадка. Надявам се разговорът по тази важна тема да продължи в обществото и да стане по-конкретен, посочи Йотова.

По случая „Скрипал” и българската реакция Йотова коментира, че държавата е реагирала правилно и не е редно да се гонят руски дипломати.
“Българското правителство реагира правилно по случая Сергей Скрипал.

Така запазихме резервите и възможността да бъдем канал между Запада и Русия. За съжаление такова нещо не последва – страната ни след това е изгубила инерция.

„Запазили сме си ролята на посредници. България е едновременно началник на тези държави и същевременно домакин”, посочи тя. „Дори в групата на държавите-посредници има сериозна надпревара. България все още не е изпуснала влака”, каза вицепрезидентът.

Успешно е досега председателството. Но трябва да реагираме с повече самочувствие като страна-председател”, смята тя.
“Най-вероятно Австрия ще изземе тази стъпка. Тя също не изгони руски дипломати и е следващият председател на Съвета на ЕС. Аз давам добра оценка за нашето европредседателство, но трябва да имаме малко повече самочувствие като страна председател. Направихме много хубави стъпки за Западните Балкани.

Две страни ще получат покани за членство в ЕС и това става по време на българското председателство. Това е голям успех за нас”, категоричен беше вицепрезидентът.

“Строителната площадка в България не е само една.

Новина ли е, че България е пред демографски срив? За това говори президентът Радев. Онзи ден бях в Силистра и ученици ме попитаха: Имаме ли бъдеще в България? Какво ще направите, за да ни задържите тук? Вчера видяхме и майките на деца с увреждания. Ако бях министър-председател, щях незабавно да поискам оставката на социалния министър.

Видяхте ли как отговори той – Ще се запозная със случая и ще извършим проверка. Типично по чиновнически! Това е недопустимо, когато гледаш болката на хората”, заяви още Йотова.

Помолена да коментира изказването Росен Плевенелиев относно колениченето ѝ пред руския патриарх Кирил, Йотова каза: „Вие сериозно ли искате да коментирам бившия президент? Жалко, че този човек е бил президент на Република България”. „Очевидно има някакви други мечти и неща за които мисли. Което е видно и от екрана”, добави тя по негов адрес.

На въпроса на водещия Антон Хекимян защо е целунала ръката на руския патриарх, но не и на българския, тя реагира изненадано: „Така ли? Хайде да извадим архива! Ще ми се извините ли, ако това е така?”. Водещият обясни, че са били излъчени само кадрите, на които Йотова коленичи пред Кирил.

По думите ѝ, жестът към Кирил показвал „уважение към Руската православна църква, към ролята ѝ в Освободителната война”.

“Моето уважение към българския патриарх е много по-голямо като към духовен водач. Не смятам, че от това трябва да се прави политика. Имаме много по-важни проблеми за решаване”, каза вицепрезидентът.

Източник: Епицентър

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар