Наглост! ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Управляващите не спазват Закона за държавните и публични предприятия, заяви депутатът от БСП

 

„Призоваваме ГЕРБ да спрат с безобразията при назначенията в бордовете на държавните предприятия“. Това каза по време на брифинг в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов.

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът.

В изявление в кулоарите на парламента от БСП обвиниха управляващите, че не спазват Закона за държавните и публични предприятия, който изисква Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол да изработи критерии и да организира конкурси за директори на държавни дружества.

В обявените в последните дни конкурси липсва бизнес план за развитието на предприятията и няма разграничение в критериите за избор на директор –  на тържище например и директор на АЕЦ, каза депутатът от левицата.

“Тези конкурси се организират единствено и само бързо, за да могат в края на мандата си да назначат поредните политически и гербаджийски калинки, които в последствие да управляват тези дружества“, заяви Христо Проданов в парламента.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар