Наглост! ГЕРБ иска да отстрани новия кмет на Благоевград

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Жалбата заради фирма на Румен Томов е подадена от скандалния екскмет Атанас Камбитов Започнала е процедура по отстраняване от длъжност на кмета на Благоевград Румен Томов (независим), предаде БНР. Томов не е спазил законовия срок за заличаването на своя фирма и не е уведомил общинския съвет.
Прехвърлил фирмата, на която е едноличен собственик, на сина си. Бившият кмет Атанас Камбитов (ГЕРБ) е сезирал Общинската избирателна комисия за случая. Тя е започнала разследване и е поискала документи от Търговския регистър и от общинския съвет.
 „Към 4 декември справката от Търговския регистър показва, че няма подадено заявление по съответния образец, с което се желае заличаване на търговеца от регистъра, а писмото от общинския съвет показва, че към 12 декември няма постъпило уведомление до общинския съвет от г-н Томов, с което да ги е известил, че е започнал тази процедура по прекратяване на дейността и заличаване на търговец“, заяви Мартин Бусаров, председател на комисията.
Днес ОИК е провела ново заседание, за да гласува текст на писмо до кмета, който в тридневен срок може да изпрати своите съображения и документи по започналата процедура за отстраняването му от поста. След това трябва да бъде взето и решението за прекратяване

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар