Данчо Ментата

Наглост! ДПС пак си иска субсидията от 11 лв.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
“Наш приоритет е да се запази 11 лв. партийната субсидия”, заяви пред БНР Йордан Цонев от ДПС. „През всичките тези години от въвеждането на субсидията ДПС е било за това финансирането на политическите партии да е публично, т.е. от бюджета, за да не се създават онези зависимости, за които започна да говори българското общество едва в последната една седмица“, посочи той.

Припомняме, че само преди седмица Сараите поискаха да бъде узаконено отвореното финансиране на партиите. ГЕРБ са съгласни с предложението на ДПС финансовата обвързаност между бизнеса и политиката да има узаконен статут.

„Тогава, когато ние говорихме, че ако публичното финансиране бъде намалено до степен да е равно на нула, каквото е единият лев на глас, тогава бяхме оплювани и от политическите ни опоненти, и от медиите, и от анализаторите, че сме били за публичното финансиране.

Сега, когато казахме, добре, след като не искате да има публично финансиране, ще възстановим, а не ще въведем, правото париите да се финансират от икономическите субекти и от физическите лица, защото това право го имаше…“, посочи Цонев.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар