Наглост! ДПС подкрепи тайно Герджиков на балотажа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ДПС не подкрепи официално кандидат-президента на ГЕРБ Анастас Герджиков на балотажа, макар такива да бяха очакванията на някои наблюдатели заради изказвания на депесари веднага в началото на предизборната кампания.

Давайки си ясна сметка, че откритата подкрепа за кандидата на ГЕРБ ще отблъсне потенциални гласове от привърженици на други партии, ДПС реши да изиграе пореден евтин цирк днес.

В 14.30 часа днес в специално изявление Мустафа Карадайъ заяви, че привържениците на Движението са мъдри и ще направят своя избор съобразно предварително очертания от ДПС профил на бъдещия президент – да бъде обединител на нацията, да е лице пред света и т.н. Името на Герджиков не бе споменато. Разбира се, не бе споменато и на Румен Радев, с когото партията е в публичен конфликт. Както е известно, на среща с Реджеп Ердоган, Карадайъ обяви Турция са своя родина и предизвика скандал. Президентът от своя страна унижи формалния председател на ДПС, като го попита пред медиите коя в действителност е неговата родина.

Държавният глава да е стожер на Конституцията и правото, да е на полето на съгласията при кризи и в нормално време – така звучаха другите черти от изисквания от ДПС профил. Карадайъ, който се нареди трети в президентската надпревара, а и Движението се представи добре на парламентарния вот, благодари на избирателите си за подкрепата.

Целият този сюжет се разви след заседание на Централното оперативно бюро. Остава да се проследи на самия балотаж поведението на партията – дали, въпреки официалния неутралитет, тя няма да мобилизира целенасочено избирателите си. Имало е случаи, при които ДПС е предприемало подобна тактика.

Междувременно източници на МИГNews.info твърдят, че чрез партийната структури по места е започнала агитация електоратът масово да подкрепи родения в Кърджали Анастас Герджиков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар