Наглост! Държавата предлага драстичен скок на първоначалната цена на такситата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Първоначалната цена на таксиметровите превози от началото на 2021 г. ще бъде в размер от двоен до троен на цената на километър пробег.

Това предвиждат промените в Наредбата за таксиметров превоз на пътници, които се подготвят от транспортното министерство и са пуснати за обществено обсъждане, съобщава “Капитал”.

Според сега действащите текстове в наредбата първоначалната цена не може да надвишава с повече от 50% тарифата на километър.

Увеличаването на първоначалната цена е стара цел на таксиметровите организации и компании, които често заплашват и прибягват до протести. Основната идея е така да се оскъпят кратките курсове, които били 25-50% от бизнеса. С промените първоначалната цена може да стане например 2.37 лв. при цена 0.79 лв. на километър.

Другата ценова промяна в наредбата засяга цената на километър извън населеното място, която не можело да надвишава повече от 50% от цената на километър пробег в населеното място. Към момента в наредбата изискването е цената просто да е посочена при другите цени.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар