НАГЛОСТ! Елена Йончева била подслушвана по сигнал от ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова даде подробностите около разследванията на прокуратурата, заради които днес беше поискан имунитета на шестима народни представители.

Сред тях е и Елена Йончева от БСП, която е обвинена в пране на пари в особено голям обем. Сигналът срещу нея е подаден от двама депутати от ГЕРБ и още едно лице.

Прокуратурата разполага с гласови доказателствени средства, че Йончева е знаела или е предполагала, че парите са придобити по престъпен начин, каза Арнаудова.

По данни на прокуратурата Йончева е участвала в схема с фирма „Офроуд”, в която са внасяни пари с престъпен произход. Единствено тя е била упълномощена да оперира с наличните средства в банкова сметка в КТБ.

„Това са средства, присвоени от длъжности лица от КТБ и са средства, които не са собственост на КТБ, а са собственост на българските граждани, които са имали влогове там. Това според нас е престъплението, което е било извършено”, съобщи Арнаудова.

По думите ѝ прокуратурата разполага с гласови доказателствени средства, че Йончева е знаела или е предполагала, че парите са придобити по престъпен начин.

По този случай Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство на 31 август.

Срещу другия народен представител от БСП – Георги Михайлов, прокуратурата разполага със данни, че същияте отговорен за натрупани задължения в размер над 24 млн. лева на Специализираната болница по хематологични заболявания.

„Към тези материали от СДВР са приложили класьор от договори,  които са сключени само от Михайлов в качеството му на изпълнителен директор на лечебното заведение”, разясни Арнаудова.

Срещу Борис Кърчев от ГЕРБ има данни, че е извършил две данъчни престъпления. Едното от тях е от периода юни – юли 2015 година. Чрез използване на документи с невярно съдържание Кърчев успял да натрупа ДДС от 320 хиляди лева. Във втория случай отново била приложена същата схема. Сигналите срещу депутата от ГЕРБ били подадени от неправителствени организации и граждани.

За депутатите от „Воля” – Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов, прокуратурата е събрала достатъчно данни от свидетели и собственици на аптеки, които са потвърдили за упражнена спрямо тях принуда. Софийската градска прокуратура е преценила доказателствата като достатъчни за повдигане на още едно обвинение на тримата депутати.

Действията им са определени като престъпен сговор на повече от едно лице. Това обаче не изключва вече веднъж поискания им имунитет по-рано тази година и обвинението ще се гледа като ново.
Прокуратурата ще извърши по-нататъшни следствени действия, след като бъдат свалени имунитетите на депутатите.

По думите на Арнаудова решение на главния прокурор е кога ще внесе искането за снемането на имунитета на шестимата народни представители.

Източник: бТВ

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “НАГЛОСТ! Елена Йончева била подслушвана по сигнал от ГЕРБ

  • Бе тези КУКУ ли са? “По думите ѝ ( на говорителката) прокуратурата разполага с гласови доказателствени средства, че Йончева е знаела или е предполагала, че парите са придобити по престъпен начин.
    Или ЗНАЕ, или ПРЕДПОЛАГА! Не може и двете твърдения заедно! Изобщо пълен ЮРИДИЧЕСКИ АБСУРД! Ама кой ти гледа дали е абсурд…Дадена е заповед и…..

Вашият коментар