Наглост: Забрана за спиране до жилището на шефа на КПКОНПИ и огромна недекларирана тераса

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Преди няколко месеца стана ясно, че улицата на която се намира жилището на шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев е със специална забрана за спиране и паркиране.

Това възмути съседите му, но тогава той не реагира. След разкритията, че огромната му тераса не е декларирана никъде Георгиев изпрати официално становище, в което нагло лъже.

За това как Софийската община забрани спирането на коли край блока на шефа на КОНПИ Пламен Георгиев разказа още през октомври  журналистът Сашо Диков. Възмутени съседи на антикорупционния чиновник обясниха как улицата пред блока им е забранена за спиране и паркиране без да е ясно защо. Единствения отговор, който е логичен за тях, е вип комшията им. Видео с репортажа се разпространява и във Фейсбук.

 

Днес стана ясно, че според Георгиев той не бил  длъжен да декларира терасата-покрив от 186 квадратни метра, съобщи бТВ цитирайки изпратена до тях позиция на шефа на КПКОНПИ.

 

Юристи по вещно право твърдят, че тя е негова собственост, щом е вписана в нотариалния акт, и трябва да бъде декларирана. Оказа се, че в имуществената си декларация Георгиев е декларира жилище с площ от 156 квадрата и тераса от 43 квадрата, но не и терасата от 186 квадрата, която фигурира в нотариалния му акт.

 

В писменото си становище Георгиев твърди: „Въпросната тераса обаче не е част от жилището, а представлява тераса-покрив, която е обща част на сградата по смисъла на чл. 38 от Закона за собствеността, поради което не е обект на индивидуални собственически права и не подлежи на деклариране от страна на етажните собственици. А колкото до твърденията на т.нар. Антикорупционен фонд, че не съм декларирал като лична собственост плоския покрив на сградата, в която живея, намирам същите за крайно тенденциозни”.

 

Върху плочата има допълнително строителство, което се вижда от кадри на телевизията.  Справка в кадастъра показа, че спорната тераса е отбелязана и графично отразена като прилежаща към апартамента на Георгиев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар