Наглост! Каскета недоволен от медиите, които отразяват обвиняеми бизнесмени

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Главният прокурор на Република България Иван Гешев вероятно желае медиите да отразяват единствено и едностранчиво позициите на държавното обвинение и съобщенията, които се разпространяват от ръководената от него институцията. Това се разбира от изказване на Иван Гешев в Гоце Делчев от вчераншния ден.

Ето какво казва той:

Медиите канонизират тези бизнесмени. И ги канонизират не защото ги обичат, а защото им се плаща.  Докато хора като Божков, Бобоков и други се канонизират, ще живеем така, както живеем в момента.  Божков сега е канонизиран от медиите, свързани с подсъдимите Донев и Прокопиев.  Продължавайте да канонизирате Божков, Бобоков, Миньо Стайков, Арабаджиеви, защото всички са невинни, защото няма присъда“. 

Прокуратурата е само страна в процеса и всеки обвиняем е невинен, докато обратното не бъде доказано в съда с произнясяне на осъдителна присъда на последна инстанция. Дотогава обективната журналистика изисква да бъде давана думата на двете страни в процеса, а не да бъдат лансира единствено версиите на държавното обвинение, с които в много от случаите грубо се нарушава презумпцията за невинност, като същевременно се манипулира общественото мнение.

Изказването на главния прокурор, че “медиите канонизират тези бизнесмени, защото им се плаща”, може да бъде тълкувано като заплаха към определени медии и журналисти с институционални репресии, на каквито ставаме свидетели все по-често. А също така и като подсказване за промяна в редакционната им политика. Като отново, без никакви доказателства, главният прокурор прави внушение, че медиите, които публикуват позициите на “Божков, Бобоков, Миньо Стайков, Арабаджиеви” и др. обвиняемиго правят срещу финансови облаги.

Liberta.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар