„Пари има“. Зеленски напъна максимално Украйна да произвежда оръжия

Наглост! Киевския режим съди две западни компании за отказ да доставят оръжия

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Властите в Киев са подали съдебни искове срещу две западни военни фирми, обвинявайки ги, че не са изпълнили условията за доставка на оборудване или са отказали да върнат платените пари, съобщава Newsweek на своя уебсайт на 12 септември.

Двете европейски компании „не са доставили стоките и не са върнали авансовото плащане„, допълва изданието.

Украинското министерство на отбраната заяви, че само 11% от всички подписани военни договори са сключени с чуждестранни доставчици и че „само няколко от тях са изпитали трудности при пълното изпълнение на задълженията си“.

Министерството отказа да назове имената на компаниите или да предостави информация за договорите, позовавайки се на защитата на поверителната военна информация съгласно военното законодателство.

По-рано, на 10 септември, „Файненшъл таймс“ съобщи, че президентът на САЩ Джо Байдън се доближава до решение за изпращане на ракети с далечен обсег на Въоръжените сили на Украйна. Журналистите подчертават, че ръководството на САЩ е предпазливо към исканията на Украйна за доставка на тактически балистични ракети с обсег до 300 км.

Преди това списание Military Watch отбеляза, че огромните загуби на германските танкове Leopard 1 и Leopard 2, над 60 американски БМП Bradley и първия от 14 британски танка Challenger 2 за ВСУ от началото на т.нар. контраофанзива през юни са принудили Белия дом да отложи доставката на танкове M1A1 Abrams с няколко седмици.

На 8 септември началникът на британския щаб Патрик Сондърс призна, че е изпитал „силни емоции“, след като е видял първия британски танк Challenger 2, победен в бой в зона за специални операции.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар