Драгомир Заков за военната помощ към Украйна: Не можем да изпратим нещо, което нямаме

Наглост! На изпроводяк Заков пръска половин милион за компютри

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Отбранителният министър Драгомир Заков е пуснал мащабна обществена поръчка дни преди края на мандата му за над 550 хиляди лева без ДДС. Става въпрос за оборудването на Комуникационно-информационния център в София с чисто нова техника, сочи справка на Lupa.bg. Според запознати, огромната сума на изпроводяк Заков е договорил с последната актуализация на бюджета, от която военният министър получи няколко милиона допълнително. 

Прави впечатление обаче, че сумите, разписани от него за лаптопи и настолни компютри, са високи. За общо 290 броя (от които само 40 ще са преносими – б.р.), Министерството на отбраната заделя завидните над 1800 лева всеки, при това на фона на мижави спецификации.

Изисква се компютрите да имат четириядрени процесори, памет минимум от 16 GB, последна версия операционна система, както и забележителните поне 3 години гаранция. Незнайно защо и за настолните, и за преносимите машини участниците в надпреварата трябва да осигурят наличието задължително на четец на дискове или дивидита.

Доста апетитният конкурс събира документи от фирмите до 8 август включително.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар