Атанас Атанасов

Наглост! На изпроводяк Просто Наско назначава ПП калинки в борда на НДК

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Две нови имена се появиха в Търговския регистър като заявление за назначения в съвета на директорите на търговското дружество, управляващо Националния дворец на културата, показа проверка на „Дневник“. Право да назначава в съвета има единствено Министерството на културата, а новите имена са на Екатерина Димитрова Доцева и Веселина Петрова Паскова-Мънъри.

Само по себе си в това няма нищо нередно, тъй като по устава на дружеството управителният съвет се състои от петима души, а в момента в него членуват само трима – Пени Раева, Анастасия Маринова и Елена Карапаунова. В контекста на политическия момент обаче все пак запълването на бройката повдига известни въпроси.

Това, което привлича вниманието в случая, е, че тримата досегашни членове на съвета на НДК са със статут на временно изпълняващи длъжността, а конкурсът за постоянно ръководство се бави вече с месеци. От момента на назначаване на временното ръководство от служебния кабинет на Велислав Минеков през октомври 2021 г. досега бройката на ръководството по устав така и не е била запълнена. Това тръгва да се прави именно сега – броени дни преди да има голяма вероятност министърът на културата в оставка и екипът му да отстъпят мястото си на следващ редовен или служебен министър.

По вътрешна информация на „Дневник“ двете имена не са познати на служителите на НДК. Според източници, пожелали анонимност, в момента се бърза по изготвянето на бизнес план на търговското дружество, който впоследствие ще наследи и евентуалното му следващо ръководство.

„Дневник“ зададе въпроси по казуса на Министерството на културата, но до приключване на редакционния материал отговор не беше получен.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар