Наглост! Нено Димов обвини Корнелия Нинова за водната криза

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„За мен основният проблем в Перник е въпросът на лошото управление на ВиК дружеството“. Това заяви в студиото на Сутрешния блок на БНТ министърът на околната среда и водите Нено Димов.

По думите му, въвеждането на воден режим в града е въпрос на местните структури, а за проблема с дефицита на вода от язовир Студена е било ясно още през септември.

„Загубите в Перник са над 75% по обществената водопреносна мрежа и при такава голяма загуба не е трудно да се стигне до подобен тип криза. Когато има загуби 30% само до пречиствателната станция, колкото и вода да се вкарва в язовира, тя се губи още по пътя“, заяви Нено Димов.

Перник е единственият областен център, който не е успял да подаде проект по Оперативна програма „Околна среда“. Към 2017 г. всички проекти на другите областни центрове са били реализирани, обясни още министърът.

„Средствата по Оперативна програма „Околна среда“ поради некадърното управление и съмненията за корупция през 2013 г. са спрени и рискувахме да загубим милиарди. Тогава между другото, управляваше правителството на Орешарски, партията на г-жа Нинова“, допълни Димов.

Относно общото състояние на язовирите в страната и притеснителните данни за водоснабдяването в Ботевград, министърът заяви, че язовирът там не се следи от министерството.

„Има 4 язовира, които ние следим и подлежат на по-сериозен контрол. Това са Асеновец около Сливен – 32%, Ястребино край Антоново – 42%, Дяково – 36% и Тича – над 55%“, обясни Нено Димов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар