Наглост! Нинова предложила себе си за конкурент на Румен Радев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шефката на БСП Корнелия Нинова е направила опит да спусне собственото си име като кандидатура за „Дондуков“ 2 в пряка конкуренция с президента Румен Радев, научи ексклузивно Lupa.bg. Това се е случило след спускане на „нишан“ за нейна номинация, дори без предложение за евентуален кандидат за вицепрезидент, към няколко от най-верните й организации в страната миналата седмица в заключителната фаза на общинските и областните конференции.

В последните дни социалистите заседават по места, за да утвърдят както кандидатите за държавен глава и негов подгласник, така и за водачите на листите за парламентарния вот. 

Наши източници съобщават, че Нинова чрез подставени лица от Изпълнителното бюро е опитала да спусне своята кандидатура не къде да е, а в прочутата организация в „Красна поляна“, но е срещнала тежък отпор от нейните членове. Все пак номинации тя е получила в няколко ключови структури на левицата, въпреки категоричните заявки от почти 99% от актива на партията, че Румен Радев и Илияна Йотова са безалтернативна двойка за поста. Когато разбрала, че шансът й за подкрепа е нулев, набързо събрала тясното партийно ръководство, което реши да вкара трима в Инициативния комитет за издигането на държавния глава за втори мандат – Кристиан Вигенин, проф. Радослав Гайдарски и Ирена Атанасова.

Междувременно в соцредиците назрява пореден конфликт – заради желанието на Нинова да запази досегашните водачи на листите, въпреки двете поредни изборни загуби. В ограничените си срещи с бесепарите тя обяснила как основният й аргумент за това били последните социологически проучвания, сочещи второ място на предстоящия вот на 14 ноември за Столетницата.

В същото време обаче тя смятала да изхвърли Крум Зарков от първото място, защото виждала у него заплаха да я наследи на председателския пост, в случай, че до края на годината членовете на Конгреса решат да свикат заседание и да поставят лидерския въпрос на дневен ред.

За целта, вместо да свика заседание на Националния съвет на живо в киносалона на „Позитано“ 20 още миналия уикенд, шефката на партията отлагала с оправданието, че сроковете били къси. По хронограмата на ЦИК левицата би трябвало да утвърди водачите си за листите и кандидатпрезидентската двойка не по-късно от идната събота или неделя, но опозицията е категорична – заседанието отново ще бъде дистанционно, а решенията, взети на него – „на подпис“, за да не чуе нейният глас.

Снимка: Агнес Методиева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар