Наглост! Овладяната ЦИК иска бележки от машините, въпреки решението на съда

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Централната избирателна комисия да наложи броене на бележките от машините, при това задължително, въпреки решението на Върховния административен съд отпреди броени дни.

За това текат разгорещени дебати в момента в органа, който кадминистрира изборите.

В него, освен вече обозначилата се нова Тройна коалиция ГЕРБ, БСП и ДПС, на позициите на статуквото, което явно иска да си помогне за контролиран вот, влиза и Има такъв народ. През последните дни ЦИК прави всичко възможно, за да даде основания на партиите на статуквото да жалят резултат, който не им хареса от вота.

Циркът с машините в запечатан контейнер, за които Комисията предварително беше известена, сега поддържането на напрежението по бележките, прави се всичко възможно за създаване на шум.

Упорството на Тройната коалиция всъщност е нелогично, тъй като на поседния вот през юли нямаше грешки на машините, а само нищожен брой невалидни бюлетини в малкото секции, където се подаваха. Това е на фона на сериозните проценти невалидни, които имахме на предишните избори, които не се правеха с машини и достигаха до 600 000 броя.

Илиян Костадинов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар