Наглост! Паацо Балкона упорито брани огромните си тераси

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Бившият председател на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев отказва да се раздели с допълнителните постройки, изградени върху огромната тераса към апартамента му.

Той е обжалвал в съда заповедта на столичния район Слатина, според която общо 56 кв. м навеси са незаконни и трябва да бъдат съборени.

Сагата с покритото барбекю и сауната, които се намират на покрива на кооперацията, в която Георгиев е купил евтино тризонет, се точи вече близо половин година.

През април стана ясно, че бившият шеф на КПКОНПИ е пропуснал да декларира тераса от 187 кв. м. Той опита да оправдае този пропуск с аргумента, че това са общи части, въпреки че са вписани в нотариалния му акт при покупката на жилището. Още повече че единствено неговото семейство има достъп до покрива, върху който са построени навесите.

След като се вдигна шум, общинските органи направиха проверка и установиха, че постройките са незаконни и трябва да бъдат съборени. Заповедта обаче бе отменена от тогавашния шеф на строителния контрол в София Влади Калинов, който се раздели с поста си заради това решение. В крайна сметка след повторна проверка общината издаде окончателен акт, според който постройките на терасата на Георгиев трябва да бъдат съборени.

“Не се доказва по безспорен начин, че строителството на два дървени навеса върху терасата са извършени преди въвеждането на сградата в експлоатация”, пише в него. Според кмета на Слатина Наталия Стоянова барбекюто и сауната на Георгиев не трябва да бъдат там, защото са по-високи от законната кота.

Георгиев и съпругата му обаче обжалват заповедта за събарянето с мотива, че построеното е било там преди акт 16, и представят декларация от строителя. Стоянова е на мнение, че случаят не е такъв. “Когато котата е над допустимата по закон, няма документ, който да я узакони”, отбеляза тя.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар