Наглост! ПКП Караянчева оказва натиск върху висш полицай за изборите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Бившият председател на НС Цвета Караянчева се е обаждала на регионалния директор на МВР в Кърджали и го е заплашвала. Това обяви на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков. 

Според Рашков Караянчева е предупредила да не закачат хората на ГЕРБ.

Рашков обясни, че полицията провеждала операция в района на Кърджали за купуване на гласове. Проверките били на базата на данни, че служители в Държавното горско стопанство дават или не дават дърва за огрев на хората в този регион според това дали този човек ще гласува за ГЕРБ, или няма.

„По телефона на регионалния директор на МВР в Кърджали се обажда бившият председател на НС Цвета Караянчева със заплаха срещу него, че няма да остане на поста си. И защо предприема действия срещу тези държавни служители, тъй като те са активисти на ГЕРБ. Обадила се е след 22:00 часа”, заяви Рашков.

Министърът на вътрешните работи заяви, че в последните два месеца има засилена активност по отношение на противодействие на престъпленията, свързани с изборните политически права на българските граждани.

“Тези усилия дадоха ярки резултати, които в сравнение с предходните ни позволяват да кажем, че предходното ръководство на МВР не е полагало такива усилия за противодействие на този вид престъпност“, каза Рашков.

До 4 април има няколко образувани дела, срещу партии, които не са бивши управляващи, каза той. Рашков попита защо сега има 6-кратно увеличение на броя на образуваните досъдебни производства, в сравнение с периода до 4 април. Въпреки че са подадени около 1000 сигнала за изборни престъпления.

Според Рашков практиката да се купуват гласове от дълги години се е утвърдила. Поради бездействието на компетентните държавни органи тя се е развивала и е упражнявала необезпокоявана от никого. Една от причините да се регистрират успехи е именно това спокойствие, каза той.

“Изненадани сме от броя лица, които се занимават с такава престъпна дейност.

Например районите Гурково, около Стара Загора, Хасковска област, Твърдица – са наситени с лица, които се занимават с тези деяния. Покупката било с лева, било по друг начин на гласове, които да се насочват към една или друга политическа партия”, каза вътрешният министър.

Търговците на гласове си служат с различни подходи, допълни още той. Станало е ясно, че на българските граждани са давани – хляб, дърва, брашно, леща и други хранителни продукти, разбира се и пари в размер 30 – 50 и повече лева.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар