Наглост, позор, оставка на Фандъкова – реакциите след скандалното назначение в СО

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От Спаси София искат оставката на кмета Йорданка Фандъкова, заради назначаването на уволнения от МВР Ивайло Иванов за нов шеф на Столичен инспекторат, съобщиха от неправителствената организация. 

“Мои връстници, млади хора бяха бити жестоко под колоните на Министерски съвет на протеста, на който и аз присъствах. Всеки един от нас можеше да бъде набит по такъв варварски начин. И наградата за това престъпление е ново топло местенце за хората лоялни на ГЕРБ!? Това категорично трябва да се прекрати – хората на ключови длъжности трябва да са лоялни на законите и обществото, а не на Партията, категоричен е Борис Бонев, независим общински съветник от Спаси София.

Според градските активисти от това назначение на Фандъкова поражда много сериозни съмнения за задкулисни договорки. Според тях Столичен инспекторат спешно се нуждае от реформа, така че наистина да започне да контролира нарушителите в столицата. “Новият шеф не дойде с план за реформи и подобрения, а е поредното партийно назначение спуснато от Фандъкова. Това бе направено тихомълком, което буди съмнения за задни помисли и нечисти цели. Може би Инспектората трябва да продължава да си затваря очите, за да могат фирми на вълци и орлета да печелят стотици милиони „почиствайки“ София. Или близки до Бойко Борисов ресторантьори да продължават безнаказано да окупират общинска собственост с незаконните си тераси?” – питат от Спаси София.

“След задкулисното назначаване на човек лично отговорен за побоища в центъра на София, тя вече няма място нито в Общината, нито в обществения живот. Единственото легитимно нейно решение е да си подаде #ОСТАВКА! София има нужда от кмет-лидер, а не от паравани за кражби и кукли на конци!”,  заявяват те.

Защо Борисов продължава еднолично да назначава и уволнява в Столична Община? Само преди няколко седмици той отстрани председателя на общинския съвет. 16 години след като стана кмет на София, Борисов продължава да държи столицата на България за заложник, пред сведената глава на Фандъкова. Това трябва да спре, коментираха на страницата си във фейсбук от Да, България.

Според Атоанета Цонева столичният кмет проявява „уникална наглост и безочие“. „Тя се записа в комитета на обединителя Герджиков за президент, но така ли изглежда „обединението“ – ръководителите на бруталното полицейско насилие да бъдат трудоустроени в Столична община. Всички видяхме записите от побоя на младежите под колоните на Министерски съвет. Само Фандъкова е сляпа или просто трябва да угоди на шефа си, който иска неговите верни копои, които го бранеха от „държавен преврат“, да бъдат инсталирани някъде. Няма друга дума освен позор. Това назначение трябва да бъде отменено веднага, противното означава, че кметицата не осъжда полицейския произвол, напротив – с желание прави услуги на тези, които го насърчават, пише Цонева.

Имам усещането, че кметът на София има желанието да бъде изгонена с павета. Вчера се разбра, че тя е назначила Ивайло Иванов за шеф на столичен инспекторат. Полицаят, който ръководеше и прикри гаврата и пребиването на протестиращи млади българи, завързани с белезници под колоните на министерски съвет, коментира и Иво Божков. 

Историята показва, че най-здравите демокрации са страните, в които паветата политат най-често. Ние със сигурност не сме здрава демокрация, но миналото лято протестираща София показа, че моделът ГЕРБ е приключил. Управляващите го разбраха и оттогава започнаха окопаване с най-верните им калинки и продажници и изгониха и продължават да гонят малкото нормални и добронамерени хора останали в техните редици.
Видно е, че кметът на София е уморена и няма никакво желание да продължава да управлява града ни. Но нищо не й дава права да си го изкарва върху всички ни!, категоричен е Божков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар