Наглост! Прокуратурата проверява годността на ваксините, а не Борисов за всяване на паника

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Прокуратурата проверява какви са ваксините, кога са купени и какъв е срокът им на годност, а не разпространява ли невярна информация бившият премиер Бойко Борисов, за когото министър Стойчо Кацаров сезира прокуратурата. Едно от обясненията Борисов да не се проверява е, че прокуратурата си е взела поука след оправдателната присъда на Асена Сербезова, която бе обвинена за всяване на паника. А От държавното обвинение сравниха ваксините и срока им на годност с шоколади, продавани с намаление, заради изтичащ срок на годност.

Това се разбра по време на пресконференция на градския прокурор на София Илиана Кирилова, която отговори на въпроси започнала ли е проверка по сигнала на здравния министър Стойчо Кацаров за изказванията на Борисов, който твърди, че се поставят ваксини срещу COVID-19 с изтекъл срок на годност.

От думите на Кирилова се разбра, че прокуратурата проверява ваксините и срока им на годност, а не дали Борисов е разпространявал публично неверни твърдения. Изискани са документи, а прокуратурата ще прецени какво да предприеме след като ги получи.

„Може би ще се наложи запитване дали една ваксина е със срок 5 април, пък я сложат 15 април, значи ли че тя не е годна. Всички знаете, че като пуснат намалени шоколади, си ги купуваме, пък ги ядем после цял месец и нищо ни няма… „, даде пример Илиана Кирилова.

Градският прокурор на София каза, че може да се иска информация от международни институции, и добави, че министър Кацаров е поел ангажимент да съдейства. От здравното министерство отдавна опровергаха твърденията на Борисов.

„Не е лесно да се каже, че Борисов е направил неуместно изказване. Знаете, че имаме такъв опит с г-жа Сербезова, прочели сме мотивите, взели сме си поука“, каза Кирилова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар