Наглост! Ромската кметица на ГЕРБлюто обидена на софиянци

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Фандъкова се обиди на софиянци, отказва да е кмет за 5-и път

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, която управлява София вече 4-и мандат, няма да се кандидатира за пети. Заради многото скандали покрай ремонтите и неуредиците в столицата, атакуваната и недолюбвана от софиянци градоначалничката лично споделила пред премиера Борисов, че в никакъв случай няма да се бори за нови четири години служба в Столична община.

Фандъкова била люто обидена на софиянци, че постоянно я критикуват за всички проблеми в града – от тротоарите, транспорта и чистотата, та до детските градини и презастрояването.

КМЕТИЦАТА БИЛА РАЗОЧАРОВАНА И ОТ СЪКВАРТАЛЦИТЕ СИ В “МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ”, С КОИТО ДОСКОРО ЧЕСТО СЕ СПИРАШЕ НА РАЗДУМКА В МАХАЛАТА, НО СЕГА ПОЛУЧАВА ЕДИНСТВЕНО КРИТИКИ И ДОРИ ПРЕДИ МЕСЕЦ-ДВА Й СПРЕТНАХА ПРОТЕСТ ПОД ПРОЗОРЦИТЕ НА ДОМА Й ЗАРАДИ СРОЕЖА НА ЧАСТНО УЧИЛИЩЕ, ПРЕЗАСТРОЯВАНЕТО И ЛИПСАТА НА ИНФРАСТРУКТУРА В УЖ ПРЕСТИЖНИЯ РАЙОН.

„ДА СИ КМЕТ НА СОФИЯ Е НЕБЛАГОДАРНА РАБОТА. ХВЪРЛИХ ТОЛКОВА УСИЛИЯ, РИСКУВАХ ЗДРАВЕТО СИ И ПАК СЪМ ВИНОВНА.“, ОБЯСНИЛА КМЕТИЦАТА НА БОРИСОВ.

Градоначалничката обяснила, че няма повече сили да се хвърля в тежки политически битки и иска да отдели време за здравето и внуците си.

Самата тя била наясно, че до 2023-а, когато са следващите месттни избори ще изтече много вода, ГЕРБ може да не е управляваща партия, но била категорична, че при никакви обстоятелства няма да се включи в следващите местни избори.

Фандъкова управлява столицата вече 4 и мандат – от 2009-а.

Тя влезе в Сттолична община през септември същата година, след като ГЕРБ спечели парламентарните излори и кметския пост бе освободен от премиера Борисов.

Макар и подкрепена от десницата – ДСБ и СДС, тя спечели кметския пост в София поста при рекордно ниска избирателна активност от 24%, макар и с над 60 на сто от гласовете на столичани.

На 23 октомври 2011 г. Фандъкова отново спечели изборите за кмет на София. През октомври 2015 тя пак бе избрана за градоначалник на столицата, на първи тур. Последната победа на Фандъкова бе през 2019-а, когато в люта надпревара с Мая Манолова, ВИП-дамата все пак успя да запази кметския пост.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар