Наглост! Ромската кметица не се появи на среща с граждани по повод бюджета на София

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кметът на София Йорданка Фандъкова не се появи на общественото обсъждане на проекта за бюджет на столицата за 2020 г., състояло се в сградата на Столичната община и преминало при огромен интерес и активност от страна на гражданите, пише в “Сега”. Присъстваха само заместниците й, което накара гражданите да поискат втора дискусия, на която да дойде и тя и да отговаря на въпроси.

Към Фандъкова и ресорните кметове бяха оправени искания от почти всички райони за организиране на местни дебати, на които администрацията да се запознае в детайли с проблемите на отделните части на столицата. Индиректно на Фандъкова бяха зададени множество въпроси, свързани със забавени от години проекти, дадени и неизпълнени обещания и др.

Най-активни бяха хората от комплексите с липсваща инфраструктура и канализация и от кварталите и селата в покрайнините на града. Оттам валяха и най-гневните реплики и коментари към градската управа. Най-много въпроси имаше за бул. “Тодор Александров”, за който хората от “Манастирски ливади” многократно питаха кога най-после ще бъде завършен и разширен.

Човек от “Кръстова вада-Запад” поиска да научи кога в неговия квартал ще се изгради канализация и улици.

“Казвам се Григор Григоров и съм кмет на Казичене. Искам да съобщя на всички присъстващи, че зад Околовръстното шосе също има живот. Не може нашите села да се мъчат. Нямаме канализация, нямаме нито една площадка, нямаме стадион, нямаме нищо. Имаме градски транспорт на 50 минути. Хората са готови да дойдат на жълтите павета”, съобщи местният кмет.

За втора поредна година идваме на тези обсъждания и за втора година район “Панчарево” не попада в инвестиционната програма, протестираха от Панчарево и Кокаляне. “По разбитото Самоковско шосе вече не можем да се прибираме вкъщи, защото през лятото трафикът е към язовир “Искър”, а зимата – към Боровец. Въпросът е докога нашият район ще е извън картата на София?, попита човек от Панчарево.

Хора от Бусманци и Кремиковци попитаха зам.-кмета по екологията Йоана Христова защо Столичната община не работи по-активно по програмата за безплатна подмяна на печки на въглища и дърва с по-екологични инсталации. От Кремиковци припомниха, че в квартала са подадени най-много заявки за смяна. Въздухът в София е мръсен и защото в града има улици, които не са мити от години, допълни човек от “Хаджи Димитър”, а думите му бяха съпроводени с бурни аплодисменти от залата.

Финансова децентрализация и повече независимост за районните кметове бе друго нещо, което жителите на София масово поискаха. За кметовете по места трябва да има повече пари, защото реално те знаят къде са проблемите, заявяваха хора от всички квартали.
В дискусията не се изказа нито един районен кмет от управляващата партия.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар