Наглост! Ръководството на БНР се опитва да тушира скандалите с 25% увеличение на заплатите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ръководството на БНР предприе интересен подход за туширане на скандала в програма Хоризонт, който то само създаде.

Днес Управителният съвет на националната медия, в който са все хора без опит в радиа, съобщи, че е приел бюджета за следващата година и че заплатите на всички работещи в БНР ще бъдат увеличени с 25 процента.

„На последното си заседание, в края на миналата седмица, Управителният съвет на Българското национално радио (БНР) прие проекта за бюджет на медията за следващата година и Бюджетната прогноза за 2020-2022 година. За разлика от планирането в предходните години, акцентът няма да бъдат капиталовите разходи за ремонти. Те ще останат в същия размер. Управителният съвет на БНР прие през следващата година, средствата за заплати на всички работещи в радиото да бъдат увеличени с 25%“, гласи официалното съобщение.

СЕМ днес привика генералния директор Светослав Костов (когото избра преди по-малко от три месеца – б.а.) и Управителния съвет на радиото на изслушване. Повод за това е безпрецедентното спиране на сигнала за пет часа в същия този критичен петък, когато отпадна планираното с теми и гости предаване на Силвия Великова. СЕМ не съобщава дали ще засегне и темата със свободата на словото и отнемането на микрофона на Великова. Официално, журналистката бе върната като водещ на сутрешния блок заради острата обществена реакция. Разбра се и че лично премиерът Бойко Борисов е оказал натиск за ревизиране на това решение. В петък министър-председателят определи като „главанаци“ хората, решили да свалят Великова от ефир.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар