Наглост! Украинци протестираха в защита на Киро Лъжата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След София, протестите в защита на българското правителство продължиха и снощи във Варна и Пловдив.

Любопитно е, че в морската столица на демонстрацията се явиха и украински граждани. По-рано през деня те бяха призовани да се включат „в защита на европейска България“. Поканата бе от организацията „Украински дом“, която осъществява доброволческа дейност спрямо бежанците.

В морската столица хората започнаха да се събират около 18.30 часа пред сградата на общината, а в Пловдив – към 19 часа на площад „Съединение“. В крайна сметка до многолюдни прояви не се стигна – участваха около 500 души общо в двата града. Хората развяваха флаговете на България и Европейския съюз.

„Протест на тези, които са за морал, демокрация и общество, отговарящи на обществения договор и ценностите от 21 век! Не на кражбите, чалгата и престъпленията! Заради децата ни!…“ – така звучаха в социалните мрежи част от мотивите за протеста. ПП, ДБ и БСП подкрепиха демонстрациите, но очевидно активистите им не се включиха масово.

 

ГОЛЯМА ДЕМОНСТРАЦИЯ

Голямата демонстрация се очаква да е в понеделник в София. Вече тече организация в социалните мрежи –  18:30 часа пред Народното събрание, ден преди дебатите по вота на недоверие срещу кабинета. Планира се шествие.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар