Кирил Херо

Наглост! Херо Мустафа пак се набърка грубо в българската политика

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Политици в България се възползват от руската пропаганда и манипулация, за да трупат краткосрочни ползи. Това каза посланикът на САЩ Херо Мустафа на форум в София, посветен на войната в дигиталната ера, като по този начин отново грубо се набърка в българската политика.

Това не е първи случай, в който Мустафа публично критикува български политици и се бърка в политическия живот на страната ти.

Според някои политически анализатори именно посланичката на САЩ у нас стои в основната на сегашното правителство в оставка, което се ползва с нейната благословия.

„Онова, което виждам тук, говорейки като партньор и съюзник на България, са политици, които се възползват от манипулацията, за да постигнат полза в краткосрочен план. Но ефектът е с дългосрочни последици и е опустошителен за обществото – подрива доверието, увеличава страха. В тази дигитална информационна война бойното поле се простира до там, докъдето се стига технологичната вселена“, каза още дипломатът.

Тя отбелязва, че много хора в България са осъзнали, че Русия няма какво да им предложи освен „лъжи и войни“.

„И лично съм ставала свидетел на силата, която българите и хората от региона проявиха, за да се обединят срещу тази заплаха, да помогнат на украинските хора по време на криза, да показват изключителната си подкрепа към жертвите на този конфликт, да отворят домовете си за бежанците“, каза още послаик Мустафа.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар