Наглост! 40 ГЕРБ-калинки със заплати по 5 бона в Тол системата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Никоя държава по света не използва такава Тол система, каквато има в България. Използват се по-лесни варианти. Една 80-90-милионна Турция например използва електронни стикери.

Това разкри зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов в „Тази сутрин“ по бТВ.

При Тол системата у нас говорим за големи разлики в прогнозната сума, която беше заложена от премиера Борисов, беше казана сума от милиард и триста милиона на година, и с тях бяха оправдани строителствата на магистрали първи клас, на пътища висок клас, и всичко това беше прогнозна стойност, която видите ли на база тези пари, които чакаме, почваме да строим, каза още Захари Христов.

190 души е щатната бройка в Тол управлението, разходите им за заплати са 25 милиона, още толкова плащаме на КАТ за софтуерна поддръжка. В Тол управлението има 40 ИT специалисти със заплати около 5000 лева.

Получава се дублаж на услуги, защото имаме отделно софтуерна поддръжка от КАТ, значи връзката между двете звена е почти сведена до минимум. Иначе заплащането на ИT специалсти е далеч по-добро, отколкото преди години, когато беше 1600 лева, каза още Захари Христов.

В предаването моментално се включи бившият директор на Тол системата проф. Олег Асенов, който уточни, че заплатите на ИT специалистите при тях е 3600 лева, а не 5000 лева. От студиото Захари Христов се оправда, че е казал 5000 лева, тъй като такива официални данни са му подадени.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар