Нагъл до безобразие: Цветанов организира бунт срещу Румен Радев! Ще го позволим ли?

България, Политика, Президент
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов призова всички народни представители да осъдят реакцията на президента Румен Радев за това, че вчера Цветанов и други депутати не са били допуснати на срещата между президента и кмета на Свищов.

„Дали президента на страната при избирането, като такъв каза, че ще бъде президент на всички и ще се противопоставя на опитите за разделение. Ако приемем, че има конфиденциален разговор може да допуснем, че не е искал да чуят какво ще говорят“, заяви в деклапация Цветанов.

Той припомни на БСП, че самите те са обвинявали Росен Плевнелиев в разделение на нацията, а Радев щял да покаже друг тип на управление на президентската институция. „Нито Жельо Желев, нито Петър Стоянов, нито Георги Първанов се са позволявали подобно нещо“, заяви Цветанов.

„Призовавам президента да прочете Конституцията, а да прочетат чл. 1, България е република с парламентарно управление и когато има подобни мероприятия да не изпадаме в неудобство пред избирателите. Това е потъпкване на конституцията, защото той явно е провокиран от пресконференцията, нито веднъж не споменахме държава или фирма, а Радев вмени думи, които никога не съм казвал, а обвинява мен че съм обвинил Швеция в корупция“, заяви Цветанов.

„Трябва да осъдим тази постъпка на президента, защото той е в началото на мандата си“, завърши зам.-председатеят на ГЕРБ.

Източник: 7dnisofia.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар