Надежда Нейнски: САЩ няма да си върнат лидерството, ако разделението им не стихне

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият ни външен министър Надежда Нейнски направи анализ на политическата обстановка в САЩ дни преди встъпването в длъжност на новия президент Джо Байдън.

“Тези дни си мислех, че Тръмп е по-скоро следствие на един начин на мислене – на една философия, а не първопричината. Не е толкова лесно, колкото изглежда – ако всичко се сведе до това Тръмп да бъде импийчнат или дори да се запали неговото чучело на площада, вероятно наистина би било “хепи енд”. Истината обаче е, че очевидно има голямо разделение в Америка и това е разделение между две житейски и политически философии”, заяви тя в предаването “120 минути” по bTV.

В анализа си тя обърна внимание на целите, които си поставя екипът на Байдън – да възстанови моралната и лидерска роля на САЩ и подкрепата на съюзниците си. “Той допълва – “Америка се завръща”. Байдън има предизвикателство и това е да успокои Америка – няма как да се върне лидерската и морална роля на САЩ, ако САЩ имат такова морално разделение, ако разприте не стихнат”, коментира Нейнски.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар