Надежда! Откриха клетка, която може да създаде лек за рак

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Британски учени по случайност откриха нов вид клетка, която убива повечето ракови образувания. Новото откритие може да бъде значимо в опитите за откриване на универсален лек за борба с рака, пише британското издание „Телеграф“, цитирано от Фокус.

Учените от университета в Кардиф анализирали банка с кръв, като се опитвали да открият бели кръвни телца в нея. Вместо това те открили съвсем нов вид „Т – клетка“, която използва малко образувание, подобно на кука, за да се закача за ракови клетки, като игнорира здравите.

В лабораторни условия, бели кръвни телца, „снабдени“ с такова образувание са успявали да убият ракови клетки от множество органи, включително дробове, кръв, кости и бъбреци.

Според професор Андрю Сийуел, ръководител на изследването и експерт по такъв тип клетки от медицинския университет в Кардиф, това откритие може да се използва за създаването на универсален лек, който да лекува редица видове рак.

„ТОВА ОТКРИТИЕ СЪЗДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА „ОБЩО“ ЛЕКАРСТВО ЗА РАК, ЕДНА Т-КЛЕТКА, КОЯТО МОЖЕ ДА УНИЩОЖАВА МНОГО РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ РАК“, АНАЛИЗИРА ПРОФЕСОРЪТ.

Новата клетка не само в бъдеще може да лекува коварната болест, но освен това може да се предава по кръвен път, което означава, че лесно може да бъде разпространявана като масово лекарство.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар