Надзирателите в затворите канят Цачева да протестира с тях – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Синдикат на служителите в затворите в България покани правосъдния министър Цецка Цачева на протеста на служителите на ГД “Изпълнение на наказанията” и ГД “Охрана”, който ще се проведе в събота. Поканата към нея е изпратена тази сутрин от председателя на УС на Синдикат на служителите в затворите в България (ССЗБ) Христо Илков.

В писмото от името на УС на Синдикат на служителите в затворите в България Илков приканва Цачева да покаже на практика с присъствието си и действията си, че защитава законните интереси на подопечните й служители и дирекции, като правосъден министър изповядва веруюто, че “закона стои над всичко” и да се включи в протеста на 24 февруари от 13:00 часа пред Министерство на правосъдието.

“Тъй като измина дълъг период от време на обещания към служителите на ГД “Изпълнение на наказанията”, на ГД “Охрана” и обществото имаме нужда да разберем, какви конкретни мерки са предприети от правителството и администрацията на Министерство на правосъдието за решаването на проблемите и овладяване на създалото се социалното напрежение и недоволство в системата.”, се казва в писмото на синдиката. “На протеста ще имате възможност да чуете без посредници мнението и притесненията на стотиците заинтересовани служители, както и ще можете от първо лице да усетите енергията и недоволството на протестиращите.

Очаква се да присъстват около 2000 служители на ГД “Изпълнение на наказанията” и на ГД “Охрана”, членове на техните семейства, общественици и медии.”, се казва още в официално разпространеното писмо до Цецка Цачева от Синдикат на служителите в затворите в България. В него от синдиката декларират политическа безпристрастност и необвързаност с политическите партии в България. В заключение от ССЗБ обръщат внимание, че зад всеки протест стоят неразрешени проблеми, а действията на организацията “не са основание и мотив да подсилват притесненията на министър–председателя г-н Бойко Борисов “да не изложим страната пред чужденците”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар