Над още един български град ще засвети голям кръст – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Силистра вероятно ще стане поредният български град, над който ще бъде издигнат голям светещ кръст. Кметът на общината д-р Юлиян Найденов, председателят на местният общински съвет д-р Мария Стойчева и други представители на местната власт се срещнаха с историци, архитекти, инженери, художници, представители на обществеността и медиите по повод предложение на Инициативен комитет от граждани с председател Григор Шопов и на членове на читалище “Доростол – 1870”.

Предложението е относно подготовката на проектни документи и дарителска акция за поставяне на паметен християнски кръст край брега на река Дунав в град Силистра – град с празник за 21 доростолски светци и център на древно просияла епархия, като знак в защита на жителите на община Силистра. В дискусията бяха изказани становища на експерти за реализацията на идеята.

Кметът акцентира върху необходимостта да се актуализира проектът, като отправи покана това да стане с безвъзмезден труд на екип, като изработката бъде съобразена с православния канон. Той препоръча да се търсят възможности за финансиране по европейски програми и да бъде открита набирателна банкова сметка. Предвижда се кръстът да бъде висок 12 метра и да бъде изработен от висококачествена стомана с художествено осветление.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар