Над 1 милиард лева ще бъдат усвоени от фермите у нас – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева откри “Агра” – едно от най-престижните изложения за селскостопански стоки, машини и технологии в Югоизточна Европа. “До момента по две от най-атрактивните мерки, предоставящи възможност именно за закупуване на техника – Подмярка 4.1 “Инвестиции в земеделски стопанства” и Подмярка 4.2 “Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти” са изплатени средства на стойност над 200 милиона лева. Но предстои пълното усвояване на одобрената субсидия, която е в размер над 1 млрд лева. Наблюдава се огромен интерес от страна на земеделските производители към двете мерки, като броя на подадените проектни предложения е около 7000″, заяви на откриването д-р Василева.

“Българското земеделие се развива в много по-динамична и атрактивна за бизнеса среда с нови правила, но и с много повече нови и разнообразни възможности” добави още заместник-министърът.

Изложението Агра се провежда за 27-ми път и ще продължи от 21 до 25 февруари 2018 година в Пловдив. На откриването присъстваха вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, председателят на селскостопанската академия професор Васил Николов, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното Красимир Коев.

Д-р Иван Соколов – Главен директор на “Международен панаир Пловдив” АД обясни, че на изложението ще бъдат представени експозици на над 700 фирми от 33 държави работещи в селското стопанство, винарството, хранителната индустрия и хорека сектора. Те ще покажат най-авангардните си и атрактивни разработки. В изложението посетителите могат да видят Международна селскостопанска изложба “Агра” и “Биоагра” – Специализирана изложба за биологично растениевъдство и животновъдство, както и АПИ БЪЛГАРИЯ – Международно изложение за пчеларство. “Винария”, пък ще представи международна изложба за лозарство и винарство. “Фудтех” представя храни, напитки, опаковки, машини и паралелно с “Вкусове от Италия” – Изложба на италиански храни и вина.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар