бойко борисов корупция пари

Над 10 000 с мерак за постове във властта, повечето от ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За пост в местната власт в големите областни градове на страната се борят повече от 10 000 кандидати , пише Монитор. Най-много са кандидатите в София, където общинският съвет се състои от 61 души.

Повечето от партиите са заложили на пълна листа с кандидати. В столицата кандидатите са точно 1461, следвани от Варна, където желаещите да седнат на кметски стол или да станат общинари са малко над 870.

Трети в списъка се нарежда Благоевград със близо 600 души, регистрирани за вота, следван от Стара Загора с 553. Бургас, където мераклиите са близо 475 души, и Пловдив със своите 451 претенденти пък се нареждат на пето и шесто място в класацията. Същевременно най-малко са кандидатите в Габрово и Кюстендил, където са регистрирани съответно 205-има и 203-ма мераклии за кметове на община, на кметства и общински съветници. Кандидатите за районни кметове, за каквито ще се гласува в София, Пловдив и Варна, пък са едва около 460, като броят им е значително по-малък отколкото на предходните местни избори.

На вота през 2015 година общият брой на кандидатите за пост в местната власт бе близо 43 000 души, като малко над 35 000 от тях са напирали да станат общински съветници, около 10 000 – кметове на кметства, 1605 – общински градоначалници, а 696 – районни кметове.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар