Над 112 хоспитализирани деца с коронавирус у нас

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Историята с 5-годишното дете, починало от коронавирус у нас за съжаление не е единичен случай, като държавата се опитва да прикрива информацията.

В момента над сто са децата в болница със средна и тежка степен на поражения от заразата, научи 19 минути от вътрешен източник в здравната администрация. Попитахме и официално Министерството на здравеопазването за точния брой, откъдето посочиха, че хоспитализираните деца са 112, а едно е в интензивното.

Припомняме писаното неколкократно от 19 минути – децата и младите хора още през лятото се превърнаха в естествен резултат за коронавируса и за неговите сегашни и бъдещи мутации, тъй като са единствената неваксинирана група. Поради тази причина в ЕС инжектират и хлапетата над 12 г., а в някои държави и над 10-годишните. В Китай от понеделник свалиха границата до 3 г. Допълнително у нас проблемът се ускорява от бавните темпове на имунизиране на населението.

Именно заради децата като резервоар на вируса достигналата плато поредна вълна на К19 се устреми към нов пик с началото на учебната година. В момента, освен деца и младежи, друг таргет са неваксинирани майки – 19 минути вече има информация за конкретни случаи на жени, далеч от третата възраст, които си отиват за броени – обикновено 3 до 5 дни, от първите симптоми до леталния изход.

Мария Пенчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар