Над 2 млн. лв. бюджет за мегаструктурата по безопасност на пътищата – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Основната функция на агенцията трябва да бъде спойката между различните институции, които отговарят за пътната безопасност. Ще правим системен анализ на всички рискови участъци и ще даваме препоръки. Агенцията ще се състои от 39 души, включително и аз, като това не е нова администрация, а всеки един служител идва от различните институции. Бюджетът ни за тази година ще е над 2 млн. лева.

Това каза Малина Крумова пред бТВ – председател на новата Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата” , която ще се занимава с намаляването на инцидентите и жертвите по пътищата.

“Основната ни задача ще е да установим коя е най-добрата мярка, за да се избегнат инцидентите по пътищата. Тогава ще се дават препоръки към дадената институция, която отговоря за дадения случай – МВР, АПИ и тн. Ще следим и дали се изпълняват препоръките. Ако това не се случва, ще има съответните ми санкции. Тук говорим за анализ на рисковете и опасностите, даване на препоръки и контрол как се изпълняват те. Ако не вярвах, че има смисъл от тази агенция, нямаше да работя за нейното създаване в последните пет месеца. Убедена съм, че в края на 2019 година ще мога да кажа, че сме допринесли много за намаляването на жертвите по пътищата”, каза още Крумова.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар