Над 30 години Преход: Серия от протести бележат 10 ноември

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Серия от протестни инициативи ще бележат днешния 10 ноември. На тази дата през 1989 г. ЦК на БКП освобождава Тодор Живков от най-високата в партията длъжност. 10 ноември се възприема като началото на прехода от комунизъм към демокрация в страната и обръщането към пазарната икономика.

От 12 ч. под прозорците на властта на пл. “Независимост” ще застанат граждани, заедно с “Отровното трио” и Мая Манолова. Техният протест е под надслов “Диктаторът Живков роди Тиквата”.

 

“Подаряваме изложба на диктаторчето във връзка с годишнината от промяната в България. Всеки, който иска може да разпечата и да донесе снимка, която да МУ напомня откъде е тръгнал и докъде ни докара”, гласи анонсът за събитието.

 

На същото място по-късно през деня ще има и протест под надслов “10 ноември: Промяна, а не подмяна! 31 години стигат!” организиран от Системата ни убива, Палатков лагер пред Софийския университет и Орловград – Протест Блокада.

 

Днес се очаква да има и протест срещу противоепидемичните мерки и реакцията на правителството срещу COVID-19. В него ще участва и инфекционистът д-р Атанас Мангъров.

 

Нeдоволството у нас продължава вече над 120 дни. Гражданите са на площада заради липсата на демокрация, прозрачност на медиите и независимост на съдебната система.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар