Над 300 души дариха кръв за 4-годишната Траяна

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След отправен апел в социалните мрежи, над 300 души дариха кръв за 4-годишната Траяна Тодорова. Вълната от доброта и съпричастност успя да помогне не само на нея, но и на още пет деца от в Онкохематологията в Пловдив.

Траяна е от Нова Загора, но се лекува в пловдивската болница от левкемия. За да започне терапията й бяха нужни 80 банки кръв. Близки на момиченцето публикуват призив във Фейсбук групата “Дари плазма” и само часове по-късно дълги опашки се извиват пред кръводарителския център в Стара Загора, София, Пловдив, както и на други места в страната.

“Това е днес гледката пред РЦТХ – Стара Загора – опашка от безвъзмездни кръводарители! Към такава гледка не можеш да останеш безразличен! Тя те кара да се чувстваш човек! Всички тези хора с големи сърца дойдоха да дарят безвъзмездно кръв за Траяна – детето, което се лекува в Пловдив и се нуждае от преливане на кръвни продукти! Нито един не възропта за чакането, за изгубеното време, за причиненото неудобство! Мили хора, благодарение на вас, ние ще направим всичко възможно да осигурим необходимите биопродукти за лечението на детето! Поклон пред вашата човечност и съпричастност! Бъдете здрави и благословени!”, написа д-р Петя Матеева – директор РЦТХ – Стара Загора.

Снимки: РЦТХ Стара Загора

Малката Траяна вече има жизнено необходимите кръвни банки за едномесечно лечение, а кръвта на множеството дарители ще помогне за лечението на още пет деца.

Семейството и близките на Траяна също са безкрайно благодарни за бързата реакция на толкова много хора.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар